دیجیتال مارکتینگ به نوعی بازاریابی اینترنتی و مجازی است
که با استفاده ابزارهای پیشرفته مانند کامپیوتر شخصی ، تبلت ، تلفن همراه و با کمک فضای اینترنت جهانی و ملی و کانال های تبلیغاتی و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و موتورهای جستجو مانند گوگل ، بینگ و… میتوان ارتباط و فروش محصولات خود بین فروشنده و مشتری را فراهم آورد.
در ایران امروزه تمامی مردم به سمت دیجیتال مارکتینگ و دیجیتالی شدن کسب و کارها در حال نزدیک شدن هستند. بستر فراهم سازی کسب و کار دیجیتال در ایران بسیار فراهم است و میتوان با بهینه سازی وبسایت ، سئو اینستاگرام ، طراحی وبسایت به روز و جذاب مشتریان خاص خود را جذب کرد که این روش در کاهش روش هاش سنتی بسیار مفید بوده و نقش بسزایی در اقتصاد جامعه دارد.
1- بهینه سازی و سئو موتورهای جستجو
سئو یا بهینه سازی به طور کلی به دو صورت سئو داخلی (On Page) و سئو خارجی (Off Page) هست. خود سئو به دو صورت کلاه سفید (White Hat) و کلاه سیاه (Black Hat) موجود می باشد که در قسمت سئو وب سایت توضیح داده شده است.
تکنیکها و ترفندهای سئو یک وب سایت را در صفحات نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل بالا می آورد تا رتبهای بهینه و در صدر 10 سایت اول داشته باشید. هرچه رتبه سایت در گوگل بالاتر باشد مسلماَ کاربران بیشتری که نیازمند خدمات شما باشند به سایت شما مراجعه خواهند کرد و سایت شما ترافیک و بازدید کننده بالایی خواهد داشت و به راحتی میتوانید خدمات و محصولات خود را به مخاطبانی که خواستار آن هستند ارائه کنید.
2- بازاریابی خدمات و محتوا :
تولید محتوای اختصاصی مهم ترین عامل برای کسب رتبههای برتر در موتورهای جستجو مانند گوگل است. محتوا شامل نوشته ، عکس و مواردی میشود که به مخاطبان سایت اطلاعاتی را میرساند. این محتواها با ارزش ترین قسمت وب سایت شما هستند. شما میتوانید این محتواهایی که درون سایت خود قرار دادید را برای افزایش مشتری و برند شدن سایت خود از طریق پست وبلاگ ، کتابهای الکترونیک و مقاله های سفید ، اینفوگرافی، بروشورها و کتابهای آنلاین و تولید کنید و از طریق تبلیغ در شبکه های اجتماعی ، تبلیغات ایمیلی ، سئو ، تبلیغات رسانه ای به مخاطبان خود برسانید.
3- بازاریابی و فعالیت در شبکههای اجتماعی :
با فعالیت کردن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و ایجاد پست ها و محتواهای اختصاصی که ساخته اید به رشد شما کمک میکند. شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک ، توییتر ، لینکدین ، اینستاگرام ، تلگرام ، پینترست و گوگل پلاس برای فعالیت و بازاریابی شبکه های اجتماعی مناسب و باعث جذب مخاطب و مشتری نیز هستند.
4- فعالیت در سایتهای تبلیغات کلیکی :
ایجاد تبلیغات در سایت های تبلیغات کلیکی به این صورت است که تبلیغ و محتوای اختصاصی خود را برای نمایش ارسال میکنید و به ازای هر کلیک مبلغی از شما کسر می گردد. محتوای تبلیغ میتواند شامل تبلیغات موتورهای جستجوگر ، تبلیغات متنی و تبلیغات نمایشی یا بنری باشد .
5- جذب بازاریابان پورسانتی :
این نوع تبلیغ نیز مبتنی بر عملکرد است که صاحب سایت تبلیغ محصول و خدمتی را بر روی وب سایت خود منتشر کرده و بابت آن پورسانت دریافت می کند .
6- ارسال ایمیل تبلیغاتی انبوه :
سرویس ایمیل یکی از بهترین راه های برقراری ارتباط با مشتریان محتوا و محصولات شما است. شما میتوانید با ارسالایمیل تبلیغاتی به تعداد زیادی ایمیل انبوده شانس خود را برای جذب مخاطب افزایش دهید. ایمیل ارسالی باید دارای محتوایی خلاصه و اختصاصی به همراه عکس و لینک ورود به سایت باشد. در مواردی میتوان از عضو گیری برای مشترکین استفاده کرد.
7- ارسال پیامک تبلیغاتی :
ارسال پیام تبلیغاتی یکی از راه های دیجیتال مارکتینگ به سبک کلاسیک است. در جوامع ایران این امر مناسب است و میتوان از آن جواب گرفت.
8 – ساخت ویدئو تبلیغاتی برای کسب و کار :
تصویر ، مدیا و ویدئو یکی از بهترین راه های جذب مخاطب و مشتری برای محتوا و کارها است. از کسب و کار خود یک ویدئو کوتاه بسازید و آن را در شبکه های اجتماعی و شبکه های تصویری ماند آپارات ، یوتیوب ، اینستاگرام و… به نمایش بگذارید. بسیار مناسب است که ویدئو دارای افکت های خوب و جذب کننده باشید. زیرا افزایش مخاطب را برای شما تضمین میکند.
- تحقیق و بررسی
- آنالیز رقبا در اینترنت
- ساختن تبلیغات
- پیاده سازی نقشه ها
- اندازه گرفتن
- کنترل نتیجه